5 asiaa, jota et tiennyt Aku Ankasta

 

  • Aku Ankan veljenpojat eivät olekaan veljenpoikia, vaan itse asiassa Aku Ankan siskonpoikia. Heidän isänsä joutui sairaalaan, kun ilotulitusraketti räjähti hänen tuolinsa alla, ja Hupu, Tupu ja Lupu lähetettiin Aku Ankan luokse. Akun sisko, Della, päätyi lopulta astronautiksi ja pojat jäivät pysyvään adoptioon Akulle.
  • Yli miljoona suomalaista lukee viikoittain Aku Ankkaa ja se on Suomen suurin viikkojulkaisu. Missään muualla maailmassa ei lueta väkilukuun suhteutettuna niin paljon Disney-sarjakuvia kuin Suomessa.
  • Aku Ankan alter-ego, supersankari Taikaviitta, on italialaisten kehittämä. Giovan Battista Carpi, Guido Martina ja Elisa Penna suunnittelivat hahmon, joka ei olisi jatkuvan kovan onnen uhri, kuten Aku Ankka.
  • Aku Ankka sai lähestulkoon aikaan Ankkalinnan autioitumisen, kun hän asensi kaupunkiin jättimäisen lautasantennin saadakseen käyttöönsä enemmän kanavia. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, vaan Aku lähetti vahingossa kuvaa Ankkalinnasta ulkoavaruuteen, lampaiden asuttamalle planeetalle. Lampaat päättivät välittömästi muuttaa Ankkalinnaan ja monet alkuperäiset asukkaat halusivat muuttaa pois. Lampaille tuli kuitenkin lopulta koti-ikävä ja ne palasivat omalle planeetalleen.
  • Vaikka Aku esiintyykin sarjakuvissa huonokuntoisena ja haluttomana urheilemaan, hän on osoittanut fyysisen vahvuutensa ainakin kerran. Hän taisteli haita vastaan ja päihitti sen lopulta nyrkin iskulla Kippari Kallen tyyliin.

Hertha McKenzie