Aikuisten animaatiosarjat

Animaatioita eli piirrettyjä eivät katsele vain lapset, vaan myös aikuisille löytyy omia tv-sarjoja ja elokuvia. Ne katsovat maailmaa eri tavalla heidän näkökulmastaan, jossa huumori on usein, mutta ei välttämättä, myös mustempaa.simpsons

Simpsonit

The Simpsons sai alkunsa vuonna 1987, kun Matt Groenig loi sarjan lyhyitä animaatioita Tracey Ullman Show’n lähetykseen. Ne saivat suosiota, ja kehittäjä loi Simpsoneista puolituntisen prime time -ohjelman amerikkalaiselle Fox-kanavalle, jossa se sai valtavat katsojaluvut.Vuonna 2016 sarja oli 28. tuotantokaudellaan. Tämä sympaattinen perhe ei ole menettänyt katsojien silmissä viehätystään tippaakaan. Jokainen ehkä samaistuu ainakin hieman johonkin perheenjäsenistä. Sarja parodioi säälimättä amerikkalaista kulttuuria, televisiota, yhteiskuntaa sekä ihmisenä olemista ja sen haasteita.

Suomalaisia piirrettyjä

Itse valtiaat on suomalainen piirrossarja, jonka tv-jaksot olivat 15 minuutin mittaisia. Sarjaa esitettiin vuosina 2001-2008. Se keskittyi satiiriseen puoleen suomalaisista poliitikoista. Vakihahmoina olivat muun muassa Tarja Halonen ja Ville Itälä.Samoilta tekijöiltä nähtiin aikuisten animaatiosarja Pasila, joka käsitteli poliiseja ja heidän arkeaan satiirisesti. Sarjaa esitettiin vuosina 2007-2013.

Japanilainen mestari

Hayao Miyazaki on legendaarinen animaatioelokuvien tekijä, jonka teoksista voivat nauttia niin lapset kuin aikuisetkin. Visuaalisesti upeissa valkokankaan tarinoissa riittää ihmeteltävää ja hauskuutta lapsille, kun taas aikuiset löytävät niistä syvällisempiä teemoja.Miyazakin animaatiot menestyvät sekä taiteellisesti että kaupallisesti. Elokuvat, kuten Henkien kätkemä ja Kissojen valtakunta ovat nykyajan klassikkoja.

Hertha McKenzie