Sarjakuvien keräily

Sarjakuvien keräily on kuin salapoliisityötä, sillä arvokkaiden painosten etsiminen ympäri maailmaa on aikaa vievää ja samalla myös jännittävää. Monien keräilijöiden unelmana on löytää todellinen harvinaisuus, joka olisi valtavan arvokas.

Lähes jokainen varmasti arvaa, että kaikista keräillyin suomenkielinen sarjakuva on tietenkin rakastettu Aku Ankka. Aku Ankka-lehden 1950-luvun alkupuolen ensinumeroista saattaa saada jopa tuhansia euroja – tieto, joka saattaa saada monet liikkeelle ja tutkimusretkelle oman tai vanhempien kodin vintille tai kellariin. Arvokkain Aku Ankan numero on Lumikki ja seitsemän kääpiötä, joka julkaistiin vuonna 1952 ja josta tehtiin ainoastaan 15 000 painosta. Kerrotaan, että se saattaa olla arvoltaan jopa 20 000 euroa. Yksi maailman kalleimpia huutokaupattuja sarjakuvia on Tintti-albumin kansilehti, joka on vuodelta 1932. Tästä maksettiin kaikkiaan yli miljoona euroa!

Tämän päivän teknologia on ollut suurena apuna harvinaisuuksien etsinnälle, sillä nyt päästään kotisohvalta käsin etsimään internetin kautta eri osto– ja myyntisivuilta, sekä huutokauppasivustoilta harvinaisia sarjakuvalehtiä ja kirjoja.

katrikki