Aku Ankka – Epäonnisten suomalaisten kestosuosikki 

Ensimmäinen Aku Ankka lehti julkaistiin Suomessa 1951 ja se myi heti yli 34 000 kappaletta. Vaikka alkuperäinen Donald Duck onkin kansainvälinen brändi, Suomessa Aku Ankka-lehdestä on tullut osa kansalliskulttuuria. Suomalainen versio, nykyään jo viikoittain ilmestyvä lehti, vetoaa kaiken ikäisiin ja on vahva osa suomalaista identiteettiä ja sitä lukee Suomessa viikoittain yli miljoona ihmistä. Aku Ankka-lehti on jopa saanut Kielihelmi-palkinnon monipuolisen ja värikkään suomenkielen käyttönsä ansiosta.

Ei pelkkiä siipiveikkoja

Aku Ankassa esiintyy myös muita Disney-hahmoja, kuten Mikki Hiiri, Karhukopla sekä veikeät maaoravat Tiku ja Taku. Aku Ankka on kuitenkin suomalaisten keskuudessa kaikista suosituin sarjakuvahahmo, epäonnisten kommellusten ja lyhytpinnaisuuden ilmentymänä.Vaikka Aku Ankka taapersi Suomeen vasta 1950-luvulla, hahmo syntyi jo vuonna 1934. Ensin jenkki Donald Duck esiintyi yhdessä Mikin kanssa animaatioelokuvissa, jotka saavuttivat valtavan suosion rapakon takana 1934–1960. Varsinaisia Aku-piirrettyjä tehtiin 128 kappaletta, mutta vuoteen 1965 mennessä Aku Ankka oli näyttänyt nokkaansa jo sadassa piirroselokuvassa. Aku Ankka on ollut hahmona myös lähes 20 videopelissä sekä lukuisissa tv-sarjoissa ja muissa oheistuotteissa Disney World huvipuistoja unohtamatta.

Carl Barks ja Don Rosa

Varsinaisia Aku Ankka-sarjakuvia alettiin tehdä Carl Barksin toimesta vuonna 1942. Aku Ankalla on ollut tosin lukuisia eri piirtäjiä eri maista, joista jotkut ovat kehittäneet sarjakuviin uusia hahmojakin. Carl Barksin jälkeen suosituimmaksi piirtäjäksi nousi myöhemmin Don Rosa, joka nousi niin kuuluisaksi Suomessa, että hän jopa piirsi Kalevala-aiheisen Aku Ankka-tarinan.

Hertha McKenzie